29. March, 2017 Nemanja 0 comments

Promocija romana BELINA

Čini mi se da bi prikladniji naslov bio VRELINA, nego BELINA, obzirom na ritam koji događaji poprimaju. Ipak neka Vrelina ostane jedan dobar film, ja ću ostati dosledan svojoj Belini.

Zaslepljenrazličitim sferama čije orbite poznajem poput nezainteresovanog svemirskog švercera, u poslednjih 48 časova, dospeo sam na dve televizije, pronašao čitavo tržište plastičnih čaša i svakojakog pribora, pobedio zli srever koji je baš moje poruke ubacivao u SPAM folder i naučio pnešto o hrkanju. Pitate se kakve sve to veze ima sa Belinom? Pitam se i ja, ali osim zakona slučajnosti i verovatnoće, ne pada mi na pamet ni jedno drugo objašnjenje.

Na Pinku za malo da me obriju!

Stižem u dogovoreno vreme na televiziju i stajem u red da me ozvuči mladi tonac. Dete mi objasni za dva minuta da mi je brada preduga i da će možda zvuk biti šumovit zbog toga!? Razmišljam o onome što me voditelji mogu pitati, pa nekako preskačem da slušam o tome, ali…hajde možda i jeste u pravu. Kaže on da neće biti problema ni ako se ništa ne čuje, ali ja mogu da ispadenm glupo! Pričam i šuškam!  Objasnio sam da je brada više od brade i da bi se mnogo toga dogodilo da moram da se obrijem. Nakon mog objašnjenja nismo ukrštali poglede više, a kada je skidao bubicu, samo je klisnuo i zaronio u jedan od svoja dva telefona. (beše onaj zbog telefona pomešao one koverte na Oskaru?) ccccc

Zavera zlih servera.

Serveri su se urotili i nikako ne daju da pošaljem objavu za medije, zamislite, medijima! Kompleksna radnja je da u 21.v ja nosim fleš sa materijalima velikim 200kb. Kada sam stigao na odredište gde “kompjutersko zlo” preovladava, uočio sam da pravilnim klikom može da se reši problem, pa sam samoironično pomislio da nisam fleš morao ni da nosim! Mogao sam samo da odem i lično rešim problem. Sve je u redu! Srever – Nemanja 0:1

Hrkanje.

Pitate se konačno, zašto sam i kako u putovanju do promocije Beline uopšte saznao nešto hrkanju! Moguće je da sam i sam, preumoran, ispuštao čudne zvuke!? Ne, nisam ja u pitanju, u pitanju je emisija u kojoj sam gostovao pored doktorke, pulmologa koja je napravila neku Dart Vejder masku za pomoć ljudima koji hrču. Saznao sam da više hrču muškarci od žena, ali žene jednako razvjaju taj problem. Hrkanje je zapravo ostajanje bez vazduha u snu! Neki amer je snimao pacijente kako hrču? Audio i video! Zatim je kasnije snimao kratke video spotove o hrkanju i o tome kako se izboriti sa tim. Dart Vejder aparatus košta dosta, ali ga je moguće nabaviti ako se… Ali zašto ja sve ovo vama pišem? Nemam pojma! Znam samo da je:

Promocija romana Belina je u Kući Đure Jakšića u Skadarliji. Počinje u 19č i traje dok se ne završi. Uzbuđen sam, ali hladan poput pjenušca koji sam pripremio gostima koji se udostoje da dođu. Ostali izvinite. Sačekaćete promociju TAME, da pokažete svoju Belinu.

 

Dragoj i redovnoj publici koja čita i prati moj blog, upućujem izvinjenje zbog Prokletstva čiju objavu ću prokleto izostaviti ove srede. Belina je nadjačala i melje svojim zaslepljujućim zracima! Obećavam poseban revanš u vidu baš, baš strašne, naredne glave. 

Tako vam je to. Uvek nešto ostane prokleto!