Prokletstvo

“Prokletstvo” – priča koju pišemo zajedno

Šta je zajedničko pisanje?

Jedna od glavnih namera prilikom započinjanja bloga, bila mi je objava priče u nastavcima koju bi čitaoci komentarisali tokom samog nastanka!

Ovu formu smatram izuzetno zanimljivom, jer smatram da stvaralački rad može interesantno da se unapredi kada postoje skoncentrisane kreativne sugestije i zapažanja.

Zašto?

Radeći na filmu, više puta sam bio svedok dobrog razvoja i rezultata, kada se ujedine kreativni umovi, a reditelj otvoreno prihvata predloge.

Ideja mi je da pozovem sve zainteresovane pratioce da svojim komentarima sugerišu razvoj priče. Verujem da će ovo iskustvo svima biti zanimljivo.

Kako učestvovati?

Svi zainteresovani pratioci-učesnici neka komentarišu i sugerišu. Komentari treba da budu kreativni i jasni. Da se odnose na potencijal već napisanog i da logički prate uspostavljene veze. Tok priče će apsolutno zavisiti od komentara koje budem dobijao, jer ću ih između pisanja nastavaka svakako pročitati. Čak i komentari sa kojima se ne budem direktno slagao, uticaće na mene, možda u najvećoj meri! Svakako mehanizam koji deluje uzbudljivo!

 

Šta je Prokletstvo?

Prokletstvo je horor. Priča obojena mrakom ljudskog i neljudskog! Dešava se u vremenu u kome živimo. Dešava se neke prošle ili buduće jeseni na crnogorskom primorju. Počinje lepo, a završava se…Iskren da budem, plaši me i sama ideja da krenem sa pisanjem. Možda je iz tog razloga i posežem za ovom formom, jer ideju za ovu priču imam odavno i ide ovako:

SINOPSIS

Vlado se vraća sa skiperskog posla u Tivat. Sreće devojku sa kojom se zabavlja, a koja se takođe iskrcava sa broda. Grad se smiruje i priprema za jesen. Vladin drug iz detinjstva radi u novoj marini. Dva prijatelja komentarišu kako je mlađim generacijama važno samo da se uklope u krugove bogatih vlasnika jahti. Sumnjaju u nove vrednosti. U mestu se govori da se priprema velika žurka na najvećoj jahti u marini. Mladi pokušavaju da se umešaju u to društvo.Vladina sestra Milica sa drugaricama, ulazi na žurku uz pomoć Vladine devojke Silvije. Događa se nešto strašno, što niko osim Vlade i njegovih prijatelja ne želi da prizna! Vlado se obraća lokalnom mafijašu, ali društvo bogatih je nedodirljivo. Prevejani mafijaš ima rešenje, ali ono budi iskonsko zlo!

U noći kada se grupa lokalnih momaka bori za komad pravde, dogodiće se borba mnogo veća od one u koju su krenuli!  

***

Postavio sam šire okvire, glavne likove i potencijalni razvoj. Po skicama koje trenutno imam, ovu priču bih na regularan način napisao za nekoliko sedmica. Sa druge strane, sugestije čitalaca mogu sve navedeno okrenuti u sasvim drugačijem smeru!

Pridružite mi se!

Pored komentara koji će biti javno izloženi, možete mi pisati i na mejl: pisanje@nemanjajovanov.com sa sugestijama, zamerkama i željama.